مشخصات فنی جهت انتخاب و خرید آکومولاتور
با توجه به کاربری آکومولاتور در سیستم های جریان سیال این قطعه با دقت بسیار بالایی تولید می شود. آکومولاتور، پمپ، شیر آلات و سنسور های جریان هیدرولیک برای جلوگیری از ایجاد شنتی در سیستم، افت فشار و آسیب به دیگر اجزای هیدرولیک می بایست با تکنولوژی بالایی انتخاب شده و خرید انها با اطلاعات دقیقی صورت پذیرد. مشخصات فنی و عددی آکومولاتور ها با دیمانسیون های مختلفی که یا در سیستم استاندارد SI یا کیلوگرم-متر مشخص شده اند و یا در سیستم استاندارد آمریکایی فوت-پوند در دسترس بوده و قابل مقایسه هستند. مهمترین مشخصات فنی در خرید آکومولاتور به قرار زیر هستند.
- نوع آکومولاتور: انتخاب نوع آکومولاتور از انواع آکومولاتور تیوپی، پیستونی و دیافراگمی اولین مرحله از انتخاب و خرید آکومولاتور است. اغلب آکومولاتور ها در اتصالات جریان سیال از نوع تیوپی مورد استفاده قرار می گیرند اما در جریان و حجم بالا استفاده از آکومولاتور پیستونی و در حجم های پایین و دقت بالا استفاده از آکومولاتور دیافراگمی نیز مرسوم است.
- حجم آکومولاتور: یکی از مهمترین مشخصات فنی در انتخاب و خرید آکومولاتور مشخص بودن حجم آکومولاتور می باشد که یا به متر مکعب (سانتی متر مکعب) و یا به فوت مکعب مشخص می شود. حجم آکومولاتور مجموع حجم گاز تراکم پذیر نیتروژن و بخش داخلی تیوپ یا بخش ذخیره روغن هیدرولیک را شامل می شود.
- فشار کاری آکومولاتور ها: این فشار که یا به KPA کیلو پاسکال یا به Psi مشخص می شود از فاکتور های امنیتی در انتخاب آکومولاتور محسوب می شود. فشار کاری هر آکومولاتور توسط تولید کننده با در نظر گرفتن ضرایب امنیتی SF مشخص شده است. در اغلب کاربری ها آکومولاتور های پیستونی دارای بالاتری سطح فشار کاری و آکومولاتور های دیافراگمی کمترین سطح از فشار کاری را تحمل می کنند.
- دمای کاری آکومولاتور افزایش دمای جریان سیال انبساط اجزای فلزی آکومولاتور را به همراه داشته و انبساط به مفهوم افزایش تلرانس بوده و در صورتیکه آکومولاتور آمادگی لازم در تولید برای تحمل جریان با دمای بالا را نداشته باشد مشکلات مختلفی از جمله نشتی و ترکیدگی را در پی خواهد داشت.